صالحه +


صالحه +

غیر من در پس این پرده سخن‌سازی هست
راز در دل نتوان داشت که غمازی هست
بلبلان! گل ز گلستان به شبستان آرید
که در این کنج قفس زمزمه پردازی هست
تو مپندار که این قصه به خود می‌گویم
گوش نزدیک لبم آر که آوازی هست

آخرین نظرات
نویسندگان
پیوندها

اینقدر سرِ گاز وای‌نسّا!

چهارشنبه, ۵ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۱:۳۵ ب.ظ

به سفارش دوستانِ‌ خوبم: محبوبه شبِ عزیز و لوسی میِ نازنین، این سری پست ها رو با نامِ "اینقدر سرِ گاز وای‌نسّا" شروع میکنم.
قبل از شروع بگم که:
_ ما از دستور پخت‌های آسان میریم به سمت دستورپخت‌های سخت‌تر تا حتی کسانی که هیچی بلد نیستند هم یاد بگیرند.
_ علاوه بر دستورِ پخت به بعضی از نکاتِ دقیق و ریزِ آشپزی و آشپزخانه هم اشاره میکنیم... شما هم توی کامنت‌هاتون ما رو از نکاتِ مرتبط و مفید بی‌نصیب نذارید لطفا!
*قسمت اول*
در این قسمت چند تا نکتهِ مهم برای خانوم‌های خانه رو می‌نویسم که قطعا هر خانومِ باسلیقه‌ای در طول زندگیِ مشترک به اون‌ها دست پیدا می‌کنه اما باز هم گفتنشون خالی از لطف نیست:
۱. آشپزخونه جایی‌ست که یک بانو وقت زیادی را در آن میگذراند. رنگ، طرح، نور، سایز و میزان اُپن بودن یا محفوظ بودن آن تاثیرِ زیادی در روحیه‌ی بانو دارد.
نور: معمولا آشپزخانه های دارای پنجره هم تهویه بهتری دارند و هم دلچسب ترند.
طرح: سعی کنید از رنگ های کدر و تیره برای رنگ کابینت‌ها استفاده نکنید و رومیزی و دستمال ها و دستگیره و دم‌کنی های گل‌گلی برای خودتان درست کنید...
کوچک یا بزرگ: کوچک بودنِ آشپزخانه نباید باعث شود به هم ریخته و زشت به نظر بیاید. اگر جای کافی برای وسایلِ‌تان ندارید، آنهایی که کمتر استفاده می‌شوند را به کمد‌های بیرون ازآشپزخانه منتقل کنید.
اُپن یا محفوظ: مسلماً زن‌ها در یک آشپزخانه‌ی محفوظ که کارهایشان را مهمان‌ها نبینند و معلوم نشود که اُپنِ آن‌ها چقدر شلوغ شده؛ خیلی راحت‌ترند. کسانی که میخواهند از دیدِ دیگران دور بمانند، قطعا خودشان فکری به حالِ خودشان می‌کنند اما برای دسته دوم که آشپزخانه اُپن دوست دارند، من سعی می‌کنم روش‌هایی را یاد بدهم که آشپزخانه‌تان همیشه مثل دسته گل باشد!
اما به شخصه، آشپزخانه‌ی ایده‌آلِ من، یک آشپزخانه به متراژ بیست و چهار متر الی ۲۸ متر است که کاملا از پذیرایی جدا باشد و یک پنجره به حیاط و یک در به پذیرایی داشته باشد و بتوان در آن یک سری مبلِ راحتی گذاشت که میهمانانِ خانمم در آن‌جا بنشینند و گپ بزنند. و اینکه خیلی کابینت نداشته باشد و یک کمد گوشه آن باشد برای گذاشتنِ ظروف و موادِ غذایی و یک میزِ ناهار خوری که از آن به عنوانِ اُپن و محل مطالعه و گاهی خوردن غذا استفاده کنیم. و یک فرش هم در آن بیندازیم که سفره‌ی قلم‌کارمان را روی آن پهن کنیم و خلاصه خیلی راحت باشیم.
ماشین لباسشویی هم در یک اتاق در حیاط باشد که اسمش را بگذاریم رختشور‌خانه...  (البته این آخری را خودم محقق کرده ام!)
۲. نکته مهم و مهم و بسیار مهمِ بعدی در خصوصِ موادِ اولیه یا همان موادِ لازم برای آشپزی است.
اول اینکه تمامِ تلاشمان را بکنیم که از موادِ اولیهِ تازه استفاده کنیم. استفاده از چیزهای فریزشده معمولا کیفیت غذا را کاهش میدهد و زمان پخت را زیاد میکند. پس اگر به طور معمول یک الی دو ساعت قبل از زمانِ ناهار یا شام بیرون از خانه هستید، سرِ راه به مغازهِ قصابی و تره بار بروید.
۳. خرید کردن!!!! رمزِ موفقیتِ یک بانو، یک خریدِ درست است. اگر بتوانید هر دو هفته یا هر هفته، طبقِ آنچه که قرار است در طول هفته درست کنید، موادِ غذایی را بخرید و چیزی اضافه نیاید، شما به ایده‌آلِ خرید کردن دست پیدا کرده‌اید.
۴. در خصوصِ نظمِ آشپزخانه: سعی کنید وسایلِ روی اُپن را به کشوها و کمد‌ها منتقل کنید. سطوحِ گرد و خاک گیرنده را کم کنید و قسمت‌های باقی مانده مثل گاز و اُپن را ضمن مراقبت از نریختنِ مواد غذایی روی آن‌ها، مرتب تمیز کنید و اینکه سعی کنید تا میتوانید کمتر ظرف کثیف کنید. اگر قرار است از ظرف های زیادی استفاده کنید، سعی کنید همه‌ی آن‌ها از یک طرح و مدل باشند که بعد از جمع کردنشان، خیلی زیاد به نظر نیایند. و اینکه اگر مهمانِ زیادی به خانه‌تان آمده، همان موقع با کمک گرفتن از مهمان‌ها ظرف ها را بشویید. ماشینِ ظرف شویی را همان موقع پر کنید و باقی را به مهمان‌ها بسپارید :)
و در آخر: اگر بدونیم که چه‌کار باید بکنیم، همه چیز آسون میشه! قول میدم!

موافقین ۵ مخالفین ۰ ۹۷/۰۲/۰۵
صالحه

نظرات  (۱۲)

لطفا لطفا لطفا در های اول و آخر کابینت هاتونو بااااز نذارید مرسی اه :/
پاسخ:
:)))
۰۵ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۴:۳۰ چارلی ‎‌‌‌
خلاصه من به عنوان تستر (tester) درخدمتم اگه خواستین :-"
+ و میتونید در آخر این دوره آموزشی، یه جشنواره غذاهای وبلاگی بذارید ماهم مستفیض شیم :))
پاسخ:
مگه میشه شما پیشنهاد جشنواره رو بدید و ما به عنوان داور ازتون دعوت نکنیم؟
اینو موافقم :)
سعی کنید تا میتوانید کمتر ظرف کثیف کنید.
پاسخ:
:) خودتون توصیه ای ندارید؟
😅😅 
خانوما واسه شماست 😋
پاسخ:
برای راحتیِ خانوم هاست :)
بله توصیه ی مهم من اینه که زیادمعطل نکنید
مخصوصا وقتی کسی گشنشه :|
پاسخ:
کلا قراره کمتر تو آشپزخونه مشغولِ کار باشیم! قراره لذت ببریم!
سر سفره هم میشه لذت برد خب :)
پاسخ:
اون که لذتِ همراه با خانواده است!
لذتِ آشپزی و حضور در آشپزخانه یک لذتِ مخصوصِ خلوتِ یک زنِ زندگی است!
قالب وبلاگت از اون قبلیه خیلی چشم نواز تره ^_^
پاسخ:
ممنون عزیزم *_*
قبلی که افتضاح بود :))
احسنت چه پست خوبی
فقط من یه مشکلی با متراژ اون آشپزخونه دارم که اصولا برای سطح زندگی عموم مردم یه رویای غیرقابل دسترسه و ایجادش ممکن نیست...
پاسخ:
منم گفتم: "ایده آل!"
البته من فکر میکنم برای دستیابی به این ایده آل یک خونه با زیر بنای ۱۰۰ کافیه ولی با قالب‌ها و نقشه‌های از پیش تعیین شده‌ی نظام مهندسی تبدیل به یک رویا میشه! :(
عوامل نظافت دایم
سرخ کردن های حداقلی(ی ظرف پیاز سرخ کرده آماده کنید مثل رب هر وعده لازم نباشه پیاز سرخ کنید)
نظافت آنی (هرچی کثیف شد همون موقع تمیز کنیم،یا مثلا رنده و گوش کوب برقی بلافاصله بعد از مصرف شسته بشن)
پوشاندن لوازم آشپزخونه با روکش پارچه ای(جلوگیری
ی از جذب خاک و روغن و نظافت راحت روکش ها با لباسشویی)
خالی کردن میز کار از هرچیزی(همه چیزو داخل کابینتا جا دادن هی دلتون نخواد همه چیز رو دست باشه)
پیشنهاد میگنم همه بیان بگن من خیلی مشتاقم یاد بگیرم!

پاسخ:
ای جانم! چه خوب که خوشتون اومده...
واقعا نکات خیلی خوبی بود. مخصوصا بحثِ "نظافتِ آنی" و خالی کردنِ میزِ کار.
البته هنوز وارد بحثِ آشپزی نشدیم.... طبقِ روش های من، خیلی به ظرف پیازداغ نیاز پیدا نخواهیم کرد.
بازم ممنون. خیلی عالی بود خانوم

۰۶ ارديبهشت ۹۷ ، ۰۲:۳۵ چارلی ‎‌‌‌
قالب جدیدتون مبارک باشه! :)
هرچند انتظار این همه سفیدی رو نداشتم چشمام یه لحظه قاطی کرد D:

+ اگر قالب هدر دار بخواین، میتونم براتون هدر اختصاصی درست کنم اگه خواستین :)
پاسخ:
:))
:)
بااااشه! 
:) 
مشکل اینجاست که من نمیدونم باید چیکار کنم! و اصلا از کد نویسی سر در نمیارم
:(
:(
۱۱ مرداد ۹۷ ، ۰۷:۱۰ پلڪــــ شیشـہ اے
سلام بانوجان.
:) 
نکات جالبی بودند.
جدا مواد غذایی فریز شده طبخشون طولانی تره?! :| 
ولی خب چیزی مثل گوشت رو نباید اون قدر تازه که گفتید مصرف کرد. گوشت باید مدتی توی پیش سرد باشه و ظاهرا کمی توی فریزر، چون در غیر این صورت عامل بیماریه. (تا جایی که توی ذهنمه، آخه گوشت گرم میتونه بیماری های مشترک بین دام و انسان رو انتقال بده.)

و این که، با این وجود که همکاری مهمان کار رو آسان تر میکنه اما بشخصه بی ادبی به مهمان میدونم که پاشه کار کنه. کل وقت مهمونی هم میره به شست و شو. چون تجربه شو زیاد داشتم توی مهمانی های دیگه میگم. (البته همیشه خودم دوست دارم توی این کارها کمک بدم وقتی جایی میرم.)
پاسخ:
سلام عزیزم :)

نه. خیلی طولانی تر نیست ولی هم از کیفیت می‌افتند و خواصشون رو لز دست میدن و هم اینکه بازشدن یخ شون طول میکشه. مثلا درمورد ته چین مرغ، اگر گوشت یخ زده باشه، مثل گوشت تازه خوب از آب در نمیاد.
+ روایت هم داریم که بلافاصله بعد از ذبح نباید از گوشت مصرف کرد. ولی به شخصه قبول ندارم که برای ازبین بردن بیماری ها، حتما باید گوشت رو سرد کرد. 

منم قبول دارم حرفت رو در ماجرای کار کردن مهمان. به دو تا مساله خیلی مربوطه: ۱. صمیمیت طرفین ۲. زیاد بودن جمعیت. که اگر جمعیت مهمون ها خیلی زیاد باشه، صاحب خونه باید تا چند روز مشغول جمع و جور کردن باشه و این درست نیست. البته الانه که همه ظرف یه بار مصرف استفاده میکنند تو مهمونی های بزرگ، اوضاع فرق کرده و دیگه همون کمک مهمان هم لازم نیست.

ممنون عزیزم... نظرِ خیلی کارشناسانه  و دقیقی گذاشتی :)
۱۱ مرداد ۹۷ ، ۱۲:۱۶ پلڪــــ شیشـہ اے
:))) کارشناسانه!!!

نمیدونم. من میکروبیولوژی و میکروب شناسی نخوندم، ولی این و شنیدم. شایدم درست نباشه.
ممنون از بابت بیان نکات خوبتون.
بابت اون پست خوشمزه هم ممنون.
بله درست میفرمایید.
پاسخ:
:))))

 آخه نکات دقیقی بودن. هیچ کس توی این پست مچم رو نگرفته بود سرشون :)

ممنون از شما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">